ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ayvalı Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194203)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Ayvalı Et
 
Etli Ayva Hazırlanışı - Et Yemekleri - Ayvalı Et Yapılışı

Malzemeler

1 kg. dana kuşbaşı

2 adet ayva

2 adet soğan

1 adet domates

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz

Karabiber


Hazırlanışı

Bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve kuşbaşı etleri koyup, pcmbeleşinceye kadar kavurun. Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Birer bardak olmak üzere 3 bardak sıcak suyu arayla tencereye katın. Orta hararette pişirin. Bu arada çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 1,5 parmak kalınlığında dilimlere bölüp ete ilave edin. Damak zevkinize göre şeker, tuz ve karabiber serpin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin, bu arada suyu azalırsa su ilave edin. Ayvalar yumuşadıktan sonra tencereyi ateşten alıp servis tabağına boşaltarak sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.