ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sebzeli Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194197)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Sebzeli Tas Kebabı
 
Sebzeli Tas Kebabı Tarifi - Sebzeli Tas Kebabı Yapılışı - Sebzeli Tas Kebabı Malzemeleri




Malzemeler


600 gram kuşbaşı et

1 adet soğan

1 adet patates

1 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı bezelye

1,5 çorba kaşığı salça

tuz, karabiber, pul biber

sıvı yağ ve etin üstünü geçecek kadar sıcak su


Hazırlanışı


Düdüklü tencereye sıvıyağ ve eti alın et suyunu salınca sirkeyi de ilave edin ve suyunu çekene kadar iyice kavurun.Kavrulan ete salça,baharatlar ve tuzunu ilave edin.Biraz kavurun bezelyeyi ekleyin,bezelyeler ezilmesin fazla karıştırmadan suyu ilave edin.Sıcak su ilave ederseniz et sertleşmez.Düdüklü de 20-25 dakika içinde et pişiyor.

Bir tane patatesi küp küp doğrayıp bir tavada kızartın.Pişen ve altını kapattığınız tas kebabına ilave edip karıştırın.Servise hazır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.