ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pane Edilmiş Kekikli Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194107)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:06 PM

Pane Edilmiş Kekikli Biftek
 
biftek nasıl pişirilir - biftek pişirme usulleri - marine biftek nasıl hazırlanır - pane harcı ile biftek hazırlanması
Malzemeler:


4 adet biftek (400 gr)

1 paket Knorr Pane Harcı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı soğuk su

1 tatlı kaşığı kekik

2 adet patates

1 adet limon

Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı:


1. Patatesleri parmak şekilinde doğrayın. Limon suyu, tuz ve kekik ile marine edip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında patateslerin üzerleri kızarana kadar pişirin.


2. Parmak patatesler fırında pişerken biftekleri ince şekilde dövün

.

3. Dövülmüş olan bifteklerin üzerine tuz, kekik ve karabiber serpin.


4. Biftekleri rulo yapıp suya batırın. Daha sonra Knorr Pane Harcı’na bulayıp, kızgın yağda kızartın. Pane bifteklerin ortasını kesip içine kızarmış patatesleri dizin, sıcak olarak servis edin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.