ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Sığır Filesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194104)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Soslu Sığır Filesi
 
sığır eti nasıl pişirilir - soslu sığır eti tarifi
Malzemeler:


1 kişilik

3 çorba kaşığı tereyağı

180 gram sığır filesi

2 adet orta büyüklükte soğan

1 diş sarımsak

Yarım litre et suyu

4 adet mantar

Tuz

Karabiber

Yapılışı:


3 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın. Eridikten sonra eti tavaya alın. Rengi çok az değişene dek pişirin. Sonra piyazlık doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave ederek, birkaç dakika soteleyin. Sonra yarım litre et suyunu ekleyin. Suyunu çekip koyulaşana dek kaynatın. İnce dilimler halinde doğradığınız mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra ocağın üzerinden alın. Servis tabağına ilk önce sığır filesini yerleştirin. Kenarlarına mantarlı sostan dökerek, sıcak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.