ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Kuzu Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194098)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:08 PM

Baharatlı Kuzu Eti
 
et nasıl pişirilir - etli yemekler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
#
Baharatlı kuzu eti malzemeleri


Yarım çay bardağı zeytinyağı


10 diş sarımsak


900 gr kemikli kuzu eti


12 tane kakule


2 defneyaprağı


8 diş karanfil


3 soğan


2 çay kaşığı karabiber


1 çay kaşığı tarçın


1 buçuk çorba kaşığı kişniş


2.5 çorba kaşığı kimyon


1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber


1 buçuk çorba kaşığı toz kırmızıbiber


1 kase yağsız yoğurt


1 su bardağı sıcak su


Tuz

Sarımsakların kabuğunu soyun. 5 çorba kaşığı su ve sarımsakları robotta ezin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp etleri ekleyin.


Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Soğanları soyup kıyın. Kakule taneleri, defneyaprakları, karanfil, karabiber ve tarçını bir tavaya alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Soğanı da ilave edip 5 dakika daha pişirin.


Sarımsaklı karışımı soğanlı karışıma ekleyin. Kişniş, kimyon, toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve tuzu ekleyip pişirin. Etleri bu karışıma ilave edip pişirmeye devam edin. Yoğurdu ekleyip karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. 1 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Eti, yanında pilavla birlikte servis yapın.

Baharatlı kuzu eti artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.