Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 12:11 PM |
Arpacık Soğanlı Külbastı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 500 gr külbastılık et
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 arpacık soğan, soyulmuş
- 2 orta boy domates
- 2 sivri biber
- Tuz, kekik, karabiber, pul biber
hazırlanışı
- Etleri tuz, kekik, karabiber ve pul biberle harmanlayın.
- 2 yemek kaşığı yağı tavada kızdırın. Harmanladığınız etleri tavada arada çevirerek pişirin. Pişen etleri bir kaba alın.
- Tavaya, kalan 2 kaşık yağı ekleyin. Arpacık soğanları tavada hafifçe pembeleştirin.
- Biberleri ekleyip 5 dakika daha karıştırın. Domatesleri ilave edip bir süre daha pişirin.
- Pişince etleri tavaya ekleyip kapağı kapalı halde birkaç dakika bekletin.
- Tabağa alıp pilavla servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.