ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Buğday Yatağında Hindi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194010)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:49 AM

Buğday Yatağında Hindi
 
Buğday Yatağında Hindi Tarifi - Buğday Yatağında Hindi Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

1 tabak Banvit Hindi Bonfile (şerit doğranmış)

200 gr aşurelik buğday (haşlanmış, süzülmüş)

200 ml su

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 çorba kaşığı bal

1 tatlı kaşığı zencefil kökü (rendelenmiş)

1 çorba kaşığı soya sosu

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy havuç (soyulmuş, verev dilimlenmiş)

350 gr karnabahar (çiçekli kısımları)

250 gr kestane (kebap yapılıp, soyulmuş)

5 sap maydanoz (ince kıyılmış)


Su, limon suyu, bal, zencefil, soya sosu ve sarmısağı karıştırıp, mısır nişastasını ekleyin ve eritin.

Derin bir tavada yağı ısıtıp havuçları yüksek ateşte 3 dak. kızartın. Karnabahar ve kestaneleri katıp 2-3 dak. daha soteleyin ve sebzeleri tavadan alın.

Aynı tavada etleri 3 dak. karıştırarak soteleyin. Hazırladığınız zencefilli sosu ilave edip koyulaşıp, yarı şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz sebzeleri katıp ısıtın.

Hazırladığınız karışımı aşurelik buğdayın üzerinde ve maydanoz serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.