ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Samballi Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194002)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Samballi Tavuk
 
samballi tavuk tarifi - samballi tavuk nasıl yapılır - samballi tavuğun yapılışı
Malzemesi :


500 gr tavuk gögsü,

3-4 defne yaprağı,

2 baş soğan,

3 diş sarımsak,

250 gr sanbal (endonoz mutfağının acılı sosu)


Hazırlanışı:


Öncelikle tavuk göğsünüzü tavada ısıtılmış zeytin yağında hafıf kızartıyoruz, kızarmış tavuk goğüslerini çıkartıp aynı tavada rendelenmiş sarımsak ve soğanları kavurup üstüne ayırt edilmiş tavuk goğüslerini koyuyoruz.ve 250 gr sanbalın tamamını ilave ediyoruz ve defne yapraklarını da koyup üzerine yarım su bardağı su ilave edip 15-20 dk süre kadar pişiriyoruz. Pirinç pilavla birlikte servis yapıyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.