ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuklu Buğu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194000)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Tavuklu Buğu Kebabı
 
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi - Tavuklu Buğu Kebabı Yapılışı -Tavuklu Buğu Kebabı Nasıl Yapılır - Tavuklu Buğu Kebabı Pişirme Süresi

Malzemeler

500 g tavuk bonfile eti

4 orta boy patlıcan

2 orta boy kuru soğan

3 diş sarımsak

6 adet sivri biber

6 yemek kaşığı mısırözü yağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

Az miktar tuz

Az miktar köri sos

Az miktar karabiber

pul biber

6 adet domates

1 tutam maydanoz yaprağı

Az miktar alüminyum folyo kağıdı


Hazırlanışı

Öncelikle tavuk bonfile eti kuşbaşı doğranır. Derin bir tavaya mısırözü yağı eklenerek kızması beklenir. Kızmış olan yağın içerisine tavuk etleri ve ince doğranmış kuru soğan eklenerek, etler tam pişmeyecek şekilde sotelenir. Etler suyunu bırakınca, ocaktan alınarak bir kenara bırakılır. Diğer yandan patlıcanlar alacalı şekilde soyularak, uzun şeritler hâlinde doğranır. Şerit hâlindeki patlıcanlar, 5-10 dakika tuzlu suda bekletilir. Daha sonra patlıcanların tuzu iyice yıkanarak, acısının gitmesi sağlanır. Sarımsaklar, soyularak minik parçalar hâlinde doğranır. Domatesler, yassı dilimler hâlinde kesilir. Kenardaki etler yayvan bir tencereye konularak üzerine patlıcanlar dizilip, toz şeker serpilir. Kuşbaşı doğranan sivri biber, domates ve sarımsaklar da etin üzerine sırayla dizilerek, az miktarda tuz ve baharat eklenir. Yarım bardak su eklendikten sonra, tencerenin üzeri hava almayacak şekilde kapatılarak ağır ateşte buharla pişirilir. Hazırlanan yemek arzu edilirse yanına pirinç pilavı eklenerek ve maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.