![]() |
Püreli Tavuk Göğsü
malzemeler
2 adet tavuk göğsü 1 adet iri soğan 2 diş sarımsak 1 adet iri domates 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Püre için: 4 adet orta boy patates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt Tuz tarifi İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine iri doğranmış tavuk göğüs eti atılır. Ara sıra karıştırark suyunu bırakıp çekene dek pişirilir. Rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika sonra ateşten alınır. Püre için haşlanmış sıcak patatesler soyulur, ezilir. Üzerine tereyağı, tuz ve sıcak süt eklenerek karıştırılır. Servis tabağına bir miktar püre konur, üzerine tavuk göğsü yerleştirilir. Sevise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.