ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Haslama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193958)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:58 AM

Tavuk Haslama
 
Malzemeler

2 Adet Havuç

2 Adet Orta Boy

Patates

2 Adet Sogan

Yarim Kilo Tavugun Beyaz Eti

1 Adet Yumurta Sarisi

1 Çorba Kasigi Un

2 Çorba Kasigi Tereyagi

Tarifi


Tavugun beyaz etini, derisinden ayirin. Bir hafta buzlukta bekletin.

Havucun, soganin ve patatesin kabuklarini soyarak, iri iri dograyin. Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiginiz tavuk etlerini ilk önce kizgin yagda soteleyin.

Baska bir tencereye aldiginiz yag ile birlikte havuç ve sogani kavurun. Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatin. Sogan ve havuç kaynadiktan ve biraz pismeye basladiktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.

Ayri bir kap içinde yumurta sarisini ve unu karistirin. Malzemelerin pismesine yakin bu karisimi tencereye ekleyin. Bir süre kaynattiktan sonra sicak sicak servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.