ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Floransa Usulü Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193909)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:06 AM

Floransa Usulü Tavuk
 
Floransa Usulü Tavuk Tarifi - Floransa Usulü Tavuk Yapılışı - Floransa Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Floransa Usulü Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

6 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemigi çikarilmis)

5 yemek kasigi un

1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmis kasarpeyniri

1/ 2 bardak beyaz galeta unu

2 çay kasigi tuz- biraz karabiber

2 yumurta ( 1 yemek kasigi suyla çirpilmis)

1/ 2 bardak sivi yag

1 kg ispanak

1,5 yemek kasigi limon suyu-süslemek için limon dilimleri

250 gr dilimlenmis mantar


YAPILIŞ TARİFİ

Rendelenmis peynirle galeta ununu karistirin. Tavuklari tuzlayip

biberleyin. Tavuk gögüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta

ununa bulayin. Buzdolabinda 1 saat bekletin.

Bir tavanin içinde yagi kizdirin ve tavuk gögüslerini açik pembe renkte

kizartin. Kisik ateste, üstü kapali olarak 25-30 dk yumusayana dek

bekletin.

Ispanaklari ayiklayip yikayin biraz tuz serperek kapali bir tencerede

hafifçe haslayin. Suyunu süzüp ince ince kiyin. Ispanak püresini bir servis

tabagina alin ve üzerine de limon suyu gezdirin.

Kizaran tavuklari ispanagin üzerine yerlestirin. Dilimlenmis mantarlari

eritilmis 1 kasik yagin içinde 4-5dakika sote yapin. Tuz ve karabiber

serpin. Mantarlari ispanagin üzerine serpistirin. Tavuklarin arasina limon

dilimleri yerlestirip servis yapin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.