ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sirke Soslu Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193902)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:07 AM

Sirke Soslu Tavuk
 
Sirke Soslu Tavuk Tarifi - Sirke Soslu Tavuk Yapılışı - Sirke Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Sirke Soslu Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

4 adet 25 gramlik dana jambon

4 adet 150 gramlik kemiksiz ve derisi çikarilmis tavuk gögsü

175 gr arpacik sogani

Sos için:

75 gr sogan

275 ml sirke

1 kokulu otlar buketi

1 tavuk suyu tableti

275 ml kaynar su

15 gr tereyag

20 gr un

Garnitür olarak:

125 gr brokoli

175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüs)


YAPILIŞ TARİFİ

Ilk olarak tavuk gögüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak

kübik bir sekile getirin. Jambonlari tavuklara sarip bohçalar yapin.

Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipligiyle tutturun. Uygun bir kaba alip,

200 derece firina soydugunuz arpacik soganlariyla beraber atin. 35-40

dakika tavuklar pisinceye kadar firinlayin.

Bu arada sosu hazirlayin. Sogani dograyip, kokulu otlar buketi ve sirkeyle

beraber kaynatin. 10 dakika sonra buketi çikartin.

Tavuk suyu tabletini suda eritin.

Tereyagini eritip unla karistirin. Yavas yavas tavuk suyunu ilave edin. Kaynadiktan sonra sos koyulasinca ocaktan alin.

Sosu tavugun üzerine döküp, 10 dakika kadar firinda pisirin. Bu arada

garnitür olarak kullanacaginiz sebzeleri buharda haslayin ve servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.