ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baghali Polo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193884)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:10 AM

Baghali Polo
 
Baghali Polo Tarifi - Baghali Polo Nasıl Yapılır - Baghali Polo Malzemeleri




Baghali Polo




Malzemeler


* 1 adet Soğan

* 4 adet Tavuk Budu

* Yeterince sıcak Su

* Tuz

* 1 kg kokulu İran Pirinç

* 1 demet Dereotu

* 1/2 kg Bakla

* 7 çorba kaşığı Tereyağı

* 1 su bardağı Tavuk Suyu

* 1/2 çay kaşığı Safran

*

* 4 Kisilik

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

Soğanı küçük doğrayarak, tencereye alın. Tavuk butlarını ve suyu ilave edin ve kaynatın. Tencerede 1 su bardağı su kaldığında tencereyi ateşten alın. Ayrı bir tencereye suda bekletilmiş pirinci alın. Üzerine pirinçleri yarı yarıya haşlayacak kadar su, bakla ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Kısık ateşte pirinçleri haşlayın. Sonra süzgece dökün. Pirinçleri haşladığınız tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı sıcak su koyun. Pirinçlerin yarısını tencereye aktarın. Tavuk butlarını pirinçlerin üzerine yerleştirin. Kalan pirinçleri de tenceye koyun. Kısık ateşte pişirin. 20 dakika sonra 3 çorba kaşığı tereyağı ile tavuk etini haşladığınız sudan 1 su bardağı su ilave edin. Yarım çay bardağı sıcak su ile yarım çay kaşığı safranı karıştırın. Tencerenin bir kenarından bu suyu dökün. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.