ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arpa Şehriyeli Hindi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193872)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:12 AM

Arpa Şehriyeli Hindi
 
Arpa Şehriyeli Hindi Tarifi - Arpa Şehriyeli Hindi Nasıl Yapılır - Arpa Şehriyeli Hindi Malzemeleri




Arpa Şehriyeli Hindi


Malzemeler


500 g hindi eti

100 g arpa şehriye

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

4 arpacık soğanı (ince doğranmış)

bir tutam tarçın

bir tutam kırmızıbiber

1 olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Hazırlanışı


Kuşbaşı doğranmış hindi etlerini bir tencereye koyup, 25 cl. (1 su bardağı) su ekledikten sonra, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, harlı ateşe oturtun ve pişirin. Tenceredeki pişme suyunua 2 litre (8 su bardağı) su ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca arpa şehriyeleri ekleyip, yumuşayıncaya (ama bütün diriliklerini yitirmemelidirler) kadar haşlayın. Arpa şehriyeler pişerken zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca arpacık soğanlarını koyup, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Tarçın ve kırmızıbiberi serpip, 30 saniye pişirdikten sonra, domatesler ve maydanozları katarak, 1 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, arpa şehriyeleri bir süzgeçte süzerek, tavadaki karışıma katın. Tabaktaki hindi etlerini de ekleyip, karıştırdıktan sonra, 1 – 2 dakika ısıtarak, tavayı ateşten alın ve hemen sıcak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.