ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193827)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk
 
Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk - Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk Tarifi

http://www.oktayustam.com/images/tar...-tavuk-(1).jpg

Malzemeler :

1 bütün tavuk

1 soğan

3 diş sarımsak

1 çorba k.mayonez

1 tutam taze kekik

tuz

tane karabiber

Pilavı için:


2 su b.bulgur

1 su b.tel şehriye

1 soğan

2 biber

1 domates

1 çorba k.domates salçası

1 su b.tavuk suyu

1 çorba k.tereyağı

sıvıyağ

tuz

su

Hazırlanışı :

Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın. Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.


Pilavı için tereyağını eritin. Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun. Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bİr süre sonra biber, salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sıcak suyu verin.

Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.


Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin. Dilerseniz yüksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.