![]() |
Amazon Soslu Tavuk
MALZEMELER
8-10 adet kemiksiz tavuk kalça şiş veya tavuk pirzola 2 diş sarmısak (dövülmüş) ½ çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Varsa; 1 çay kaşığı zencefil veya köri (curry) kullanabilirsiniz. Ayrıca; 2 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı pekmez 3 yemek kaşığı nar ekşisi yoksa 3 yemek kaşığı sirke ya da buna eşit miktarda limon suyu kullanabilirsiniz. Üzeri için; 1 demet çok ince kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Önce geniş ve derin bir tavayı orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Hemen içine sıvıyağı aktaralım ve dövülmüş sarmısakları atalım. Bir tahta kaşıkla karıştırarak 1 dakika kadar soteleyelim ve tavuklarımızı ekleyelim. Yine karıştıra, çevire 8-10 dakika kadar tavukları pişirelim. Sonra da tuz ve diğer baharatları ekleyip, 1-2 dakika da bu şekilde pişirelim. Öte yandan bir ufak kasenin içinde tahin, pekmez ve nar ekşisini bir çatala karıştırıp, çırpalım. Hazırladığımız bu sosu tavadaki tavukların üzerine ilave edip, 7-8 dakika kadar pişirelim. Ocaktan alınca henüz sıcakken üzerine ince kıyılmış maydonuzu serpiştirip, sıcak olarak servise sunalım. Pilav da, makarna da yanına yakışır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.