![]() |
Tavuk Kızartması
Tavuk Kızartması Tarifi - Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır - Tavuk Kızartması Malzemeleri
Tavuk Kızartması Malzemeler. TAVUK KIZARTMA(4 kişilik) * 1 tane orta boy tavuk * Tuz ve biraz karabiber Kızarma Tarifi: 1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz. Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun. 2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın. Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır. 3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir. İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.