ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bandırma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193775)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:28 AM

Bandırma
 
Bandırma Tarifi - Bandırma Nasıl Yapılır - Bandırma Malzemeleri




Bandırma


MALZEMELER

1 Adet Tavuk


4 Adet Yufka


150 gr Tereyağ


100 gr Ceviz


Tuz, karabiber



Bandırma tarifi


Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.