![]() |
Fırında Kızarmış Tavuk
fırında bütün tavuk nasıl pişirilir - fırında tavuk tarifi - tavuk sosu nasıl hazırlanırMalzemeler
1 adet bütün tavuk kırmızı pul biber, toz karabiber, kimyon, kekik, tuz 2 yemek kaşığı yoğurt, 3-4 yemek kaşığı süt Yapılışı Malzemelerimizin hepsini karıştırıp, karışımımızı akışkan sıvı hale getiriyoruz Tabiki malzemeleri göz kararı ile tavuğunuzun büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Tavuğu pişireceğimiz tepsiye ya da borcamın altına alüminyum folyomuzu büyükçe serip ,tavuğumuzu üstüne yerleştirip ,karışımımızı tavuğumuzun her tarafına sürüyoruz. Alüminyum folyomuzu biraz büyük kesiyoruz ki tavuğumuzun her tarafını kapatsın diye.Daha sonra Alüminyum folyomuzu tavuğumuzun her tarafını kapatacak şekilde sarıp 180 derece fırında yaklaşık olarak 40-60 dk pişiriyoruz. Bu da yine sizin isteğinize bağlı eğer çok pişmiş seviyorsanız uzun süre pişirebilirsiniz. Fırından çıkarmaya yakın folyonun ağzını açıp tavuğumuzun rengi kızarana kadar fırında bırakıyoruz, sonra afiyetle yiyoruz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.