ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Avcı Tavuğu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193727)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:36 AM

Avcı Tavuğu
 
Malzemeler


1 adet tavuk

250 gr. mantar

1 çay bardağı ayçiçek Yağı

250 gr. domates

2 adet soğan

Sarımsak

Kekik

Defne


Hazırlanışı


Tavuklar iri parçalar halinde iken yağda kavrulur. Tabağa alınır. Kalan yağda soğanlar pembeleştirilir. Sarımsak ve iri iri doğranmış domatesler eklenir. Kekik ve defne yaprağı konduktan sonra kızaran tavuklar da buna ilave edilir. Bir su bardağı sıcak su konur ve 15 dakika pişirilir. Etler tekrar tabağa çıkarılır. Sosun içine mantar atılır. Mantarlar pişince hazırlanan sos tavukların üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.