ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Badem Kaplı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193726)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:37 AM

Badem Kaplı Tavuk
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :

� 400 gr. tavuk göğüs eti

� 1/2 su bardağı dövülmüş badem

� 1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği

� 1 yemek kaşığı kuru maydanoz

� Tuz, sarımsak tozu

� 3 yemek kaşığı yağsız süt
hazırlanışı:

Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin. Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın. Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın. Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.