![]() |
Fırında Kıtırlı Piliç Biftek
Malzemeler 1 Kilo piliç biftek 1 Paket krema Yeterince corn flakes Tuz, karabiber Garnitür için : 3 Adet kabak 3 Çorba kaşığı süzme yoğurt 2 Çorba kaşığı mayonez 3 Diş sarımsak Tuz Hazırlanışı * Ön hazırlık olarak fırın tepsisini margarin ile yağlayıp, un serpiştirin. * Piliç bifteklere tuz ve karabiber serpin. * Kremayı da ilave edip karıştırın. * Fırın tepsisine biftekleri aralıksız dizin. * Üzerini örtecek kakdar corn flakes serperek, fırında biftekleri pişirin. * Püre için kabakları soyup, küp küp doğrayın. * Üzerini hafifçe örtecek kadar su ilave edip, kabaklar yumuşayana dek pişirin. * Kabakların suyunu süzüp, püre olana dek ezin. * Tuzu, mayonezi ve sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın. * Piliç bifteklerini hazırladığınız garnitürle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.