ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç Etli Mantar Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193699)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Piliç Etli Mantar Güveci
 
güveç nasıl yapılır - piliç etli güveç tarifi - mantarlı tavuk güveci

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


1 Tatlı Kaşığı Hardal

1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı

1 Çorba Kaşığı Sirke

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Yoğurt

½ Çorba Kaşığı Soya Sosu

Tuz , Karabiber

3 Diş Sarmısak

2 Adet Tavuk Göğsü

300 gr Mantar

2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı

1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi



Yemeğin Tarifi


1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım.


Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşi kısalım.


Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.