![]() |
Hindi Dolmas
Hindi Dolmas Tarifi - Hindi Dolmas Nasıl Yapılır - Hindi Dolmas Malzemeleri
hindi 1 adet elma 175 gr kuru erik 4 dilim nuar 1 adet rendelenmiş soğan 15 gr tereyağ 100gr ufalanmış kepek ekmeği 1 yumurta karabiber Süslemek için: 2 çorba kaşığı sirke 1 kırmızı elma Defne yaprağı Hindinin derisinde çatalla delikler açın. Hindinin içindeki yağları temizledikten sonra hafifçe tuzlayın. Bir tencerenin içinde yağda hindiyi kavurun. Başka bir tencerede tereyağıyla soğan ve nuarı 2-3 dakika orta ateşte kavurun. Elma ve kuru erikleri ilave edin, 2-3 dakika kavurun. Ufalanmış kepek ekmeği defne yaprağı, sirke, yumurta ve karabiberi ilave edin. Fırın tepsisine hindiyi koyun içine tereyağlı soğanı dökün. Hindiyi iple iyice bağlayın. Alüminyum folyo ile iyice sarın. Fırını önceden 200c ısıtın. Isıttığınız fırına koyun ilk 30 dakika sonunda hindinin üzerindeki folyoyu alın ve pişmesini bekleyin.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.