ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Saray Usulü Piliç Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193666)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Saray Usulü Piliç Sarma
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

- 1 adet piliç

- 100 gr. kuru kayısı

- 30 gr. badem

- Tuz,karabiber

Yapılışı

Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.


Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200C fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm. kalınlığında kesin. Servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.