ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Portakallı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193622)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:54 AM

Baharatlı Portakallı Tavuk
 
Baharatlı Portakallı Tavuk Tarifi - Baharatlı Portakallı Tavuk Yapılışı


MALZEMELER


1 kilo tavuk bonfile

1 portakalın suyu (limonda olabilir)

Dilediğiniz miktarda;

sarımsak,

karabiber,

kekik,

köri,

tarçın,

defne yaprağı

zeytinyaği

Kızartmak için;

bol sıvı yağ

un

kırmızı toz biber

tuz



YAPILIŞ TARİFİ


Tavuk bonfileyi kuşbaşı bölün.Sonra bütün baharatları, portakal suyunu, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını tavuklarla karıştırın. Marine ettiğiniz malzemeleri 1,5 - 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra bir poşetin içine unu, tuzu, kırmızı biberi ekleyin. Sostan çıkardığınız tavukların bir kısmını unun içine koyup una bulanana kadar poşeti sallayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Tavukların miktarına göre aynı işlemi tekrarlayın. Dilerseniz patetes püresiyle ve ya kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.