ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Karnabahar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193607)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Tavuklu Karnabahar
 
1 karnabahar


Sosu için:

1 çorba k. un

2 su b. süt

muskat

tuz, karabibar

sıvıyağ


Üzeri için:

1 tavuk göğsü

1 soğan

1 diş sarımsak

1 kase mantar

tuz, karabiber

zeytinyağı

kaşar p. rendesi


HAZIRLANIŞI:

Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim.

fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim.

diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat

tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki

beşamel sosu gezdirelim. başka bir tavada sıvıyağda soğan

ve sarımsağı soteleyelim. üzerine önce tavuk etlerini minik

doğrayarak alalım. o da sotelendikten sonra doğranmış

mantarları ekleyelim. mantarlar da piştikten sonra beşamel

sosun üzerine boşaltalım. en son kaşar peyniri rendesi

serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana

kadar pişirelim. lokum gibi pişen karnıbaharlar parmakları

bile yedirebilecek lezzette..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.