Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:00 AM |
Arap Usulü Tirit Musakhan
Resimli Anlatımla Arap Usulü Tirit Musakhan Tarifi - Resimli Anlatımla Arap Usulü Tirit Musakhan Yapılışı - Arap Usulü Tirit Musakhan Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Filistine ait olan musakhanın özellikleri, kırmızı soğan ve sumak kullanılmasının yanında el ile yenmesidir. Filistin ve Ürdün başta olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerinde de sadece musakhan yapan lokantalara rastlayabilirsiniz. Dürümüde yapılan bu yemeğin orjinali tepsi ile servis yapılanıdır.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk
4 büyük kırmızı soğan (fotoğraftada görüldüğü üzere, ben 6 dev beyaz soğan
- 3 tane pita/pide veya lavaş
- 1 yemek kaşığı dolusu Ghee yağı/sadeyağ
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı toz sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- tuz
- 1 çay bardağı badem veya çamfıstığı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yapılışı:
- Tavuğun kanat but göğüs kısımlarını eklem yerlerinden ayırdıktan sonra haşlayın.
- Soğanları kuşbaşı doğrayın ve zeytin yağında 30 dk.ya yakın kısık ateşte çökünceye kadar yakmadan kavurun.”soğanların çabuk çökmesi için tuzunu ilave edin” (foto.2)
- Soğana, 2 kepçe tavuksuyundan dökün, 3 yemek kaşığı sumak ve 1 tatlı kaşığı kimyon ilave edin karıştırın. Tavuklarıda ilave edin, sumağın tadını alması için kısık ateşte 10dk. pişirin.(foto.3/4)
- Tavukları süzüp çıkartın ve bir fırın tepsisine dizin, kalan sumağı üzerine serperek orta ısılı fırında kızartın. (foto.5)
- Pideleri ıslatmak için, soğanlı sosa batırıp çıkartınve başka bir fırın tepsisine dizin. (foto.6)
- Pidelerin üzerini soğanlı sos ile kaplayın (foto.7)
- En üste kızarmış tavukları dizin. (foto. 8 )
- Sıcak fırında 10 dk. tutup çıkartın.
- Kavurduğunuz bademleri üzerine serperek servis yapabilirsiniz. (photo.8 )
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|