![]() |
Badem Soslu Tavuk
Badem Soslu Tavuk Tarifi - Badem Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Badem Soslu Tavuk Malzemeleri
Badem Soslu Tavuk 1 adet tavuk 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı toz badem 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Tavuk parçalara ayrılır. Tencereye yağ konur, ısınınca tavuk parçaları atılır ve sadece renk alacak kadar kızartılır. Üzerine 2 su bardağı kadar su konur, kapak kapatılır, tavuk yumuşayana kadar haşlanır. Un ve tereyağı pembeleştirilir. Üzerine tuz, toz badem katılır. 1-2 dakika çevirdikten sonra 1 su bardağı tavuk suyu eklenir ve bir taşım pişirilir. Servis tabağına tavuk alınır. Üzerine sos gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.