ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç Mücver (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193546)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Piliç Mücver
 
Piliç Mücver Tarifi - Piliç Mücver Nasıl Yapılır - Piliç Mücver Malzemeleri


Malzemeler

1 pilicin göğüs eti

2 kaşık margarin

2 adet patates

2 adet soğan

5 adet taze soğan

100 gr. kaşar peynir

3 adet yumurta

2 çorba kaşığı un

1 bardak sıvı yağ

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze nane

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Tuz

Karabiber


Yapılışı

Patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabukları soyup iyice ezin. Pilicin göğüs etini küçük küçük doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Taze soğanı ince ince doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyin. Maydanoz, nane ve dereotunu ince ince kıyın. Bir kasede yumurtaları telle çırpın. Bir tavada margarini eritin. Kuru soğanları koyup öldürün. Soğanlar diriliğini kaybedince piliç etlerini koyup sote edin. Bir kaseye ezilmiş patatesleri, sote edilmiş piliç etini, taze soğanı, rende kaşarı, maydanoz, dereotu, nane, çırpılmış yumurtayı, unu, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu koyup karıştırın. Bir fincanda limon suyu ile karbonatı eritip karışıma ilave edin. İyice karıştırın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Harçtan kaşık kaşık koyup her iki tarafınıda kızartın. Kızaran mücveri kağıt havlu üzerine çıkartın. Yağları süzülünce servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.