![]() |
İtalya Usulü Rahıyalı Tavuk
İtalya Usulü Rahıyalı Tavuk Tarifi - Rahıyalı Tavuk Yapılışı - Rahıyalı Tavuk Nasıl Yapılır - Rahıyalı Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER Tavuk fleto:900gr Zetin yağı:25gr Soğan:1ad(ince doğranmış) Toz zencefil:10gr Sarımsak:3diş(dövülmüş) Un:15gr Domates:2ad(küp doğramış) Tane karabiber:8-10 Karanfil:6diş Tarçın:1çubuk Worcestershire:10gr Patates:2ad(kabuklu) Havuç:3ad(küp doğranmış) YAPILIŞ TARİFİ Tavuklarımızı kuş başı doğrayalım. Orta boy tencerede yağı kızdıralım. Soğan,sarımsak,zencefii ekliyerek 3dakika soteleyin. Unu ekleyin topaklaşmaması için karıştırın. Domatesleri ekleyin 2dak soteleyin. Küçük bir tülbent keseye karabiber,karanfil,tarçını koyun kesenin ağzını bağlayın. Bu keseyi,tavuk bir miktar su ekleyip Worcestershire sosu ile soğanların üzerine ekleyin. Karıştırarak 20 dakika pişirin. Patates,havuç,ve bezelyeyi ilave edin 30-35 dakika üzeri kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Tülbent keseyi çıkartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.