ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İtalya Usulü Rahıyalı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193458)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:21 AM

İtalya Usulü Rahıyalı Tavuk
 
İtalya Usulü Rahıyalı Tavuk Tarifi - Rahıyalı Tavuk Yapılışı - Rahıyalı Tavuk Nasıl Yapılır - Rahıyalı Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

Tavuk fleto:900gr

Zetin yağı:25gr

Soğan:1ad(ince doğranmış)

Toz zencefil:10gr

Sarımsak:3diş(dövülmüş)

Un:15gr

Domates:2ad(küp doğramış)

Tane karabiber:8-10

Karanfil:6diş

Tarçın:1çubuk

Worcestershire:10gr

Patates:2ad(kabuklu)

Havuç:3ad(küp doğranmış)


YAPILIŞ TARİFİ

Tavuklarımızı kuş başı doğrayalım. Orta boy tencerede yağı kızdıralım.

Soğan,sarımsak,zencefii ekliyerek 3dakika soteleyin.

Unu ekleyin topaklaşmaması için karıştırın.

Domatesleri ekleyin 2dak soteleyin.

Küçük bir tülbent keseye karabiber,karanfil,tarçını koyun kesenin ağzını

bağlayın.

Bu keseyi,tavuk bir miktar su ekleyip Worcestershire sosu ile soğanların

üzerine ekleyin. Karıştırarak 20 dakika pişirin.

Patates,havuç,ve bezelyeyi ilave edin 30-35 dakika üzeri kapalı bir şekilde

kısık ateşte pişirin. Tülbent keseyi çıkartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.