![]() |
Tencerede Tavuk Yemekleri
tencerede tavuk tarifleri - tencerede tavuk nasıl yapılır
1. Tarif malzemeler bir bütün tavuk,bir tencere iki kaşık yoğurt iki kaşık yağ karabiber tuz veçok az defne yaprağı yapılışına gelince tavuk yıkanır daha sonra bir kapta diğer malzemeler karıştırılır defne yaprağı hariç bu karışım iyice tavuğa sürülür daha sonra bir çelik tencereye konulur ve çok kısık ateşte pişirilir pişme esnasında içine defne yaprakları konur tencere sıkıca kapatılır pişmeye yakın birkaç yerine çatal batırılır tavuk kendi yağında güzelce pişer daha sonra isteğe göre biraz fırınlanır kızarması için pişen tavuğumuzu servise konulan pilavımızın üstüne alıp misafirlerimize sunabiliriz afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 2.Tarif Malzemeler Tavuk (but veya parcalanmis bir tavuk olabilir),patates sogan,biber,domates,salca,zeytinyagi,tuz,karabiber Hazirlanisi Tavuklari temizleyip bir tencereye alalim.Kisik ateste suyunu birakip cekinceye kadar biraz pisirelim.Sonra piyazlik dogranmis soganlari ve biberi ekleyip kavuralim.Iri dogradigimiz patatesleri ekleyip biraz daha kavuralim.Doradigimiz domatesleri ve salcayi koyup soyle bir cevirdikten sonra tuzunu ve biraz suyunu ekleyip pismeye birakalim. 3. Tarif Patatesli Tavuk Güveci İçin Malzemeler * 2 adet tavuk göğsü * 5 adet patates * 2 adet soğan * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı domates salçası * 4 diş sarımsak * 1 çay kaşığı kekik * Tuz * Karabiber Patatesli Tavuk Güveci Tarifi Güveçin içine tereyağını koyun.Soğanları ve sarımsakları doğrayıp soteleyin.Üzerine tavuk etlerini ve küp doğranmış patatesleri koyun. Üzerine yine küp doğranmış domatesleri ve bir kaşık salçayı ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Çok az su ilavesi ile ağzını önce streç film ile daha sonra aliminyum folyo ile kapatın. En az 1 saat kısık ateşte pişirin. Pilav ile nefis oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.