ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tencerede Tavuk Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193421)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Tencerede Tavuk Yemekleri
 
tencerede tavuk tarifleri - tencerede tavuk nasıl yapılır

1. Tarif

malzemeler


bir bütün tavuk,bir tencere iki kaşık yoğurt

iki kaşık yağ karabiber tuz veçok az defne yaprağı

yapılışına gelince


tavuk yıkanır daha sonra bir kapta

diğer malzemeler karıştırılır defne yaprağı hariç bu karışım iyice

tavuğa sürülür daha sonra bir çelik tencereye konulur ve çok

kısık ateşte pişirilir pişme esnasında içine defne yaprakları konur

tencere sıkıca kapatılır pişmeye yakın birkaç yerine çatal batırılır

tavuk kendi yağında güzelce pişer daha sonra isteğe göre biraz fırınlanır

kızarması için pişen tavuğumuzu servise konulan pilavımızın üstüne

alıp misafirlerimize sunabiliriz

afiyet olsun.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2.Tarif


Malzemeler


Tavuk (but veya parcalanmis bir tavuk olabilir),patates

sogan,biber,domates,salca,zeytinyagi,tuz,karabiber

Hazirlanisi


Tavuklari temizleyip bir tencereye alalim.Kisik ateste suyunu birakip cekinceye kadar biraz pisirelim.Sonra piyazlik dogranmis soganlari ve biberi ekleyip kavuralim.Iri dogradigimiz patatesleri ekleyip biraz daha kavuralim.Doradigimiz domatesleri ve salcayi koyup soyle bir cevirdikten sonra tuzunu ve biraz suyunu ekleyip pismeye birakalim.

3. Tarif

Patatesli Tavuk Güveci İçin Malzemeler


* 2 adet tavuk göğsü

* 5 adet patates

* 2 adet soğan

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 2 çorba kaşığı domates salçası

* 4 diş sarımsak

* 1 çay kaşığı kekik

* Tuz

* Karabiber

Patatesli Tavuk Güveci Tarifi


Güveçin içine tereyağını koyun.Soğanları ve sarımsakları doğrayıp soteleyin.Üzerine tavuk etlerini ve küp doğranmış patatesleri koyun. Üzerine yine küp doğranmış domatesleri ve bir kaşık salçayı ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.


Çok az su ilavesi ile ağzını önce streç film ile daha sonra aliminyum folyo ile kapatın. En az 1 saat kısık ateşte pişirin. Pilav ile nefis oluyor.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.