ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193406)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:30 AM

Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi
 
Malzemeler


1 tablet hazır tavuk suyu

1su bardağı beyaz şarap

3 adet nar

Kuş üzümü

2 dal taze biberiye

80 gr tereyağ

1 kg dövülmüş hindi goğsü

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber




Yapılışı



Hindi göğsüne biberiye ve kuş üzümlerini serpeştirin, rulo şeklinde sararak, bir mutfak ipiyle açılmıyacak şeklinde bağlayın

Zeytinyağını ve 30gr tereyağını genişçe bir tavada eritip, hazırladığınız ruloyu yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve sonra şarabı ekliyerek kısık ateşte şarap buharlaşıncaya kadar devamlı çevire çevire pişirin Daha sonra 2 adet narın tanelerini bir tülbent içine koyup sıkarak suyunu çıkartın ve bu nar suyunu da ekleyin tuzu ve karabiberide ekliyerek biraz pişirin ateşten indirin Fırın tepsisine dizin 200c lik fırında pişirin Çıkartıktan sonra sıcak kalmasına özen gösterin

Ayrı bir tencerede tavuk suyu tabletini kalan tereyağını ve limon suyunu kısık ateşte çok az su ile karıştırın sos haline getirin rulo halindeki hindi göğsünü halka halka kesin, bir tabağa dizin üzerine sosu gezdirin ve son olarak nar tanelerinle süsleyin.



Alıntı





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.