ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Piliç Kalça (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193403)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:30 AM

Baharatlı Piliç Kalça
 
Baharatlı Piliç Kalça Tarifi - Baharatlı Piliç Kalça Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Kalça Malzemeleri



Malzemeler

Hamuru için:

6 adet piliç kalça

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 lt. su

1 yemek kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı.kekik

5 diş sarımsak

Tuz

Karabiber


Harcı için:

3 yemek kaşığı margarin

2 adet kuru soğan

1 adet domates

4 adet sivri biber

Yarım su bardağı sirke (arzuya göre aynı miktarda beyaz şarap kullanılabilir.)

1 yemek kaşığı şeker

Tuz

Karabiber


Yapılışı

Tavuk kalçalarının derilerini çıkartıp, ortadan ikiye kesin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları auıklayıp, kıyın. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları, tane karabiberleri, kimyonu ve kekiği koyup, kavurun. Daha sonra içine 1 lt. suyu ilave edip, karıştırın. Kesilmiş tavuk kalçaları ilave edip, tuz- karabiberi dere otu ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Tavuklarımız kaynarken, harcı için yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ekleyi, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine sivri biberleri ilave edip, sote etmeye devam edin. En son olarak içine doğranmış domatesleri, şekeri, tuzu, karabiberi ekleyip kavurduktan sonra en son olarak içine sirkeyi ilave edip, sebzeler kavruluncaya kadar orta ateşte pişirin. Haşlanmış tavukları fırın kabına alıp, üzerine hazırladığınız harcı yayın. İçine bir kaç kaşık haşlama suyundanda ilave edip, önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dak pişirip, sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.