ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Keşkek - Tavuklu - Mutfağımdan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193314)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Keşkek - Tavuklu - Mutfağımdan
 
keskek - keskek tarifi - yemek tariferi - etli yemekler - etli yemek tarifleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


1 bardak bugday

2 tavuk budu

tuz

karabiber



Terbiyesi icin:


Tereyagi

kirmizi pul biber



Düdüklünün icine bugday ve budlari yerlestirdim, 6 bardak civarinda su ilave ettim. 30-45 dakika orta ateste pisirdim. Budlari tencereden cikartip kemiklerinden ayirip tekrar tencereye koydum. Tuz ve karabiber ekleyerek karistirdim. Eger kuru olduysa biraz sicak su ilave ederek kisik ateste biraz demlenebilir. Bende suyu az geldi ve su ekledim.

Pürede yapiliyor fakat ben biraz daha taneli olmasini istedigim icin bu sekil tercih ettim. Servis tabagima aldim ve erittigim yag ve biberi üzerinde gezdirdim.



Keskek'i ilk sevgili Mollycan arkadasimda tattim ve begendim. Tekrar ellerine saglik arkadasim.

Ilk kes denedim ve fena olmadi, yenilecek bir sekilde lezzeti yerinde oldu.

Yani basarili oldum


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.