![]() |
Buharda Pişmiş Tavuk Göğsü
soslu tavuk göğsü - buharda tavuk göğsü nasıl pişirilirMalzemeler:
1 adet tavuk göğsü 5 adet haşlanmış patates 150 gr tereyağı 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gr domates sosu 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 1 tutam taze fesleğen 1 tutam rendelenmiş zencefil 1 tutam tane karabiber Yeterince tuz Yapılışı: Buuhar tenceresine nane kekik karabiberi suyun içine ekleyin.Tavuk göğüslerini bıçakalaortasını yarın ve içine rendelediğiniz zencefili dolduurn.Tuzunu ekleeyin.Ve buhar tencesine koyun.Pişmeye bırakın.5-10 dk yeterli olacaktır.Sonra patatesleir küp doğrayın.Tavada zeytinyağında patatesleri kavrun.Pişince baharatlarını isteğinize göre ekleyip alın.Başka kapta domates sosunu kekik tuz ve karabiberi karıştırıp pişrin.Tavuk göğüslerini alın dilimleyin patatesleri tavukların yanına koyup üstüne de domates sosunu dökün. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.