ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaklı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193223)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:00 PM

Kaklı Tavuk
 
Kaklı Tavuk Tarifi - Kaklı Tavuk Nasıl Yapılır - Kaklı Tavuk Malzemeleri



MALZEMELER


6 adet tavuk baget

2 adet kuru soğan

1 adet köz biber

2 diş sarımsak

5-6 adet kuru kayısı

5-6 adet kuru erik

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı tuz

6 çorba kaşığı sıvıyağ


YAPILIŞI


Erik ve kayısı ılık suda yumuşayana kadar bekletilir. Tavaya yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan ve sarımsak atılır, pembeleştirlir. Sonra bagetler katılır. Sıcak su dökülür.15-20 dakika kapaklı olarak pişirilir. Tuz, kekik, pul biber serpilir. Başka bir tavaya ufak doğranmış erik ve kayısı konur. Üzerine tavuğun pişme suyu ve ufak doğranmış biber atılır. Biber rengini bırakana kadar pişirilir. Sonra bu karışım bagetlerin üzerine konur, karıştırılır ve servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.