ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Otlu Peynirli Tavuk Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193175)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:08 PM

Otlu Peynirli Tavuk Sarması
 
Otlu Peynirli Tavuk Sarması Tarifi - Otlu Peynirli Tavuk Sarması Yapılışı - Otlu Peynirli Tavuk Sarması Malzemeleri

Malzemeler:

- 6 adet dövülmüş tavukgöğsü

Harcı İçin:

- 3 yemek kaşığı margarin

- 4 adet taze soğan

- 2 adet sivri biber

- 1 yemek kaşığı fesleğen

- 1 yemek kaşığı kekik

- 1 su bardağı rende kaşar

- Tuz ve karabiber

Sosu İçin:

- 3 adet soyulmuş domates

- 2 diş sarımsak

- 2 su bardağı tavuk suyu


Hazırlanışı:


Tavukgöğüslerini iyice dövünüz. Taze soğan ve sivri biberleri ayıklayıp ince ince kıyınız. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız. Sarımsakları kıyınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp doğranmış sivri biberi ve taze soğanları kavurunuz, içine fesleğeni, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip ateşten alınız. Harç sıcak iken içine rende kaşar peyniri ilave edip, karıştırınız. Tavukların içine harçtan koyup, tavukları sigara böreği gibi sarıp sıvı yağ ile yağlanmış fırın kabına diziniz. En son olarak üzerine doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları ve tavuk suyunu koyup önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika tavuklar kızarana kadar pişiriniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.