ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Parmesan Piliç Kanadı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193173)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:09 PM

Parmesan Piliç Kanadı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


250 gr. ekmek içi, kuru 125 gr. Parmıcan peyniri

1 çay kaşığı fesleğen

1 çay kaşığı kuru kekik

1 çay kaşığı tuz

12 adet piliç kanadı, ortadan ikiye kesilmiş

175 gr. eritilmiş tereyağı ya da margarin

Marul, servis için tercihe bağlı olarak 2 adet limon, dilimlenmiş


Hazırlanışı:


Ekmek içi, peynir, otlar ve tuzu karıştırdıktan sonra, düz bir tabağa yayın. Kanatları erimiş yağa batırın sonra da baharatlanmış ekmek içi karışımında yuvarlayın ve bir tabakta bekletin.


Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45 dakika, alüminyum folyoya sarılı kanatları pembeleşene ve çıtırlaşana kadar kabartın. Eğer iki adet alüminyum folyo kullanıyorsanız, ikisini de ayrı raflara koyun ve her iki tarafının da kabarması için, ters yüz edin.


Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.