![]() |
Orman Sac Kebabı
Orman Sac Kebabı tarifi - Orman Sac Kebabı nasıl yapılır
Orman Sac Kebabı için gerekli malzemeler; 3 Tane Tavuk Kalçası(Kemiksiz ve Derisiz) 2 Tane Patlıcan 10 Tane Orta Boy Mantar 1 Tane Kuru Soğan 2 Tane Domates 3 Tane Sivri Biber 1 Tane Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 4 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı Margarin 1 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Kimyon Tuz http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı ve Yapılışı: Önce patlıcanlarımızı fırında yada ocakta közleyip soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Soğanımızı ince yemeklik olarak kıyıyoruz. Yağları sacımıza koyuyoruz ve soğanı üzerine ekliyoruz. Soğanlar hafif sararınca ince doğranmış biberlermizi ilave ediyoruz. Biraz pişirdikten sonra salçamızıda ilave ediyoruz ve iyive karıştırıyoruz. Ardaından tavuklarımızı ilave edip rengi beyazlasıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra ince doğranmış mantarlarımızı ilave ediyoruz. Mantarlar yumuşamaya başladığında ise kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerimi ilave ediyoruz. Baharat ve tuzumuzuda ekliyoruz. Domatesler yumuşayıncaya kadar çok kısık ateşte pişiriyoruz. son olarak patlıcanlarımızıda ilave ettikten sonra 5-10 dakika daha pişiriyoruz ve servise hazır. Afiyet Olsun. Püf Noktası: İsterseniz tencere yada güveçtede yapabilirsiniz. Servisi yine sac üzerinde yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.