![]() |
Tavuk Dolması
Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı - Tavuk Dolması Malzemeleri
Malzemeler 1.5 kg ile 2kg arasında küçük piliç 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 70-75 gr tavuk ciğeri tuz, karabiber Hazırlanışı İç pilav hazırlanır: Önce tavuğun iç yağından bir parça alınıp tencerede kavrulur. Kavrulan yağa küçük küçük doğranmış tavuk ciğeride ilave edip pişirin sonra fıstık eklenir ve rengi değişene kadar ciğer ile kavurmaya devam edin. Sırası ile haşlanmış pirinç, kuş üzümü ve 150gr kaynamış su, karabiber ilave edip pilavı suyunu çekene kadar pişirin.(pilav piştikten sonra içinde kavrulan tavuk yağı parçalarını ayırın) Tavuğun hazırlanması: tavuğun içini iyice temizleyin ve ilk olarak normal bir iplikle tavuğun boğazını dikin. içini ve dışını bolca tuzlayın iç pilavı içine doldurup karnını iyice dikin. tavuğu bir toprak güvece koyun (içerisine hiçbir su eklemeden) odun fırınında 2 saat pişirin. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.