ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuşbaşı Etli Yumurta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193111)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:29 AM

Kuşbaşı Etli Yumurta
 
Malzemeler


8 yumurta

100 gr kuşbaşı dana eti

2 kabak

2 yemek kaşığı salça

4 dilim ekmek

5 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pulbiber

4 yemek kaşığı beşamel sos

Tuz

Yapılışı.


Bir tavada iki kaşık yağı kızdırın, dilimlere ayırdığınız kabağı ve salçayı koyarak pişirin. Öte yandan, kuşbaşı etleri 20 gr tereyağında çevirin ve biraz su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurtaları bir kaba kırın, biraz tuz ve biber ekleyerek çırpın. Tereyağının geri kalan bölümünü bir başka tavada eritin ve yumurtaları bu tavaya boşaltarak, tahta bir kaşıkla krema haline gelinceye kadar karıştırın. Tavayı ateşten alın, içine dört kaşık beşamel sos katın. Karıştırarak kızartılmış tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Kabaklı ve kuşbaşı etli karışımı, yumurtaların üzerine dökerek, sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.