![]() |
Yumurtalı Karışık Pide
Yumurtalı Karışık Pide Tarifi - Yumurtalı Karışık Pide Nasıl Yapılır - Yumurtalı Karışık Pide Malzemeleri
1 kg. un 20 gr. yaş maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı su Tuz İçi için: 200 gr. kavurma 16 dilim pastırma 1/2 kangal sucuk 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Maya ve toz şekeri suda eritin. Un, tuz ve mayalı suyu, kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp bir saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamuru unlayarak yuvarlak açın. 200 derece fırında hafif kabaran kadar pişirin. Üstlerine iç malzemesini ilave edip her birinin üzerine yumurta kırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.