![]() |
Kuşkonmazlı Omlet
Kuşkonmazlı Omlet Tarifi - Kuşkonmazlı Omlet Yapılışı - Kuşkonmazlı Omlet Nasıl Yapılır - Kuşkonmazlı Omlet Malzemeleri
Malzemeler : 1 Demet Kuşkonmaz 4 Yumurta 1 Soğan 1 Kırmızı Biber 1 Çorba K. Tereyağı 100 Gr. Kaşar Peyniri 2 Domates Maydanoz Sıvıyağ Tuz Karabiber Hazırlanışı : Kuşkonmazların sap kısımlarını temizleyip kaynar suda haşlıyoruz. Haşladıktan sonra soğuk suya sokup çıkartıyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine kaşar peyniri rendeliyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Kuşkonmaz, soğan ve kırmızı biberi küçük bir şekilde doğruyoruz. Soğanı sıvıyağ ile kavurup ardından diğer sebzeleri ekliyoruz. İyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Ayrı bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Yumurtanın yarısını tavaya döküyoruz. Üzerine kuşkonmazlı harcın yarısını koyup pişiriyoruz. Yumurtayı ikiye katlayıp ters çeviriyoruz. Servis tabağına koyuyoruz. Yumurtanın ve harcın diğer yarısınada aynı işlemi uygluyoruz. Yeşillikler ve domatesle servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.