![]() |
Naneli Bezelyeli Omlet
Naneli bezelyeli omlet
Naneli bezelyeli omlet KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk Malzemeler: 2 dal taze sarımsak 300 gr iç bezelye Yarım su bardağı su 5-6 dal taze nane 6 yumurta 1 çorba kaşığı süt 50 gr kaşar peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri 2 çorba kaşığı galeta unu 5 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Hazırlanışı: * Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin. * Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın. * Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. Yumurtaya ilave edilen süt omletin daha hafif olmasını sağlıyor. Mide sorunları olanlar daha az yumurta daha çok süt ve daha fazla galeta unu ilave edebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.