![]() |
Otlu Omlet
Otlu Omlet Tarifi - Otlu Omlet Nasıl Yapılır - Otlu Omlet Malzemeleri
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 dal taze soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu İsteğe göre 1 tutam taze nane Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı margarin ya da sıvıyağ Yapılışı: 1- Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayın, süzdükten sonra çok ince doğrayın. 2- 3 yumurtayı kırıp çırpma kapına alın ve köpük köpük oluncaya kadar tel çırpıcı ile çırpın. 3- Çırptığınız yumurtalara kıydığınız mazlemeyi tuz ve biber ile birlikte ekleyerek tekrar karıştırın. 4- Teflon tavaya yağı koyun ve eriterek tavanın tüm yüzeyini yağ ile kaplayın. Omlet karışımını tavaya dökün orta ateşte omletin kenarları tavadan ayrılıncaya kadar pişirin. Tabanı pişen omletin spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin ve 1 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.