![]() |
Zeytinyağlı Pide Yemeği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 1 su bardağı zeytinyağı 2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kg domates 15 fesleğen yaprağı 2 litre tavuk suyu 400 gr bayat pide Tuz, karabiber Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Pideyi küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsakları soteleyin. Domates ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Bir tencerede tuz ve karabiber ilave edilmiş tavuk suyunu kaynatıp pide ekmekleri ve domatesli karışımı ekleyin. Orta ısıda 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın. Zeytinyağlı pide yemeğini servise sunmadan hemen önce her servis tabağının içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.