ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192807)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:37 AM

Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 75 ml zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  • 2 acı biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 kabak
  • 1 küçük patlıcan
  • 4 domates
  • 80 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet taze fesleğen

hazırlanışı

  • Ekmeği iyice ezin, ufalayın. Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun ve küpler halinde kesin. Zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe kavurun. Ufalanmış ekmeği ekleyin. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Biberleri yıkayıp ayıklayın. 3 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına kesin. Kabak ve patlıcanı temizleyin, yıkayın. Her iki sebzeyi de 1 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına doğrayın.
  • Domatesi yıkayın, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Fırın kalıbını yağlayın.
  • Sebzeleri üst üste ve yan yana dizin. En üste biber şeritlerinin gelmesine dikkat edin.
  • Sebzeleri dizerken, aralarına tuz, karabiber ve kuru fesleğenin yanı sıra ekmek kırıntılarını ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir bölümünü serpin.
  • Bir alüminyum folyo ile kalıbın üstünü örtün.
  • 200 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika bırakın. Bu süre sonrasında fırının ısısını yükseltip 225 dereceye ayarlayın.
  • Yemeğin üzerindeki folyoyu kaldırın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin. 225 derecede 10 dakika daha fırında bırakın. Bu arada fesleğeni yıkayıp ayıklayın. Suyunu süzdükten sonra yapraklarını bozmayacak şekilde kabaca doğrayın.
  • Fesleğeni ve kalan ekmek kırıntılarını özenli bir şekilde yemeğin üzerine serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.