Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:37 AM |
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 3-4 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- 2 soğan
- 75 ml zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
- 2 acı biber
- 2 çarliston biber
- 1 kabak
- 1 küçük patlıcan
- 4 domates
- 80 gr kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet taze fesleğen
hazırlanışı
- Ekmeği iyice ezin, ufalayın. Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun ve küpler halinde kesin. Zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe kavurun. Ufalanmış ekmeği ekleyin. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
- Biberleri yıkayıp ayıklayın. 3 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına kesin. Kabak ve patlıcanı temizleyin, yıkayın. Her iki sebzeyi de 1 cm'lik şeritler halinde uzunlamasına doğrayın.
- Domatesi yıkayın, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Fırın kalıbını yağlayın.
- Sebzeleri üst üste ve yan yana dizin. En üste biber şeritlerinin gelmesine dikkat edin.
- Sebzeleri dizerken, aralarına tuz, karabiber ve kuru fesleğenin yanı sıra ekmek kırıntılarını ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir bölümünü serpin.
- Bir alüminyum folyo ile kalıbın üstünü örtün.
- 200 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika bırakın. Bu süre sonrasında fırının ısısını yükseltip 225 dereceye ayarlayın.
- Yemeğin üzerindeki folyoyu kaldırın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin. 225 derecede 10 dakika daha fırında bırakın. Bu arada fesleğeni yıkayıp ayıklayın. Suyunu süzdükten sonra yapraklarını bozmayacak şekilde kabaca doğrayın.
- Fesleğeni ve kalan ekmek kırıntılarını özenli bir şekilde yemeğin üzerine serpip servis yapın.
|