![]() |
Terbiyeli Zeytinyağlı Enginar
malzemeler
5 adet enginar 2'şer adet havuç, patates 1 baş kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 dilim limon Tuz, karabiber Terbiyesi için: 1 adet limon suyu 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı su tarifi Önce terbiye karışımı hazırlanır. Kuşbaşı doğranmış enginarlar karışıma atılır, 1 saat bekletilir. Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca ince doğranmış soğan, küp şeklinde doğranmış havuç atılır, kavurmaya başlanır, 5 dakika sonra küp şeklinde doğranmış patates katılır. Patates yumuşamaya başlayınca terbiyesiyle birlikte enginarlar eklenir. Tuz, karabiber serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Yarım saat orta ateşte pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur. Arzuya göre dereotuyla süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.